Töissä Tutkimustiellä

Millaista meillä on olla töissä? Noora, Tuomas, Elina, Minna ja Anna kertovat:

"Parasta on ystävälliset asiakkaat, monipuoliset työtehtävät ja mukavat työkaverit"

Olen ollut Tutkimustiellä töissä vuodesta 2006 lähtien, ja tänä aikana olen saanut hyödyntää liiketalouden koulutustani monipuolisesti. Aluksi työskentelin enemmän numeroiden parissa kirjanpito- ja palkanlaskentatehtävissä, mutta nykyään teen enemmän töitä ihmisten kanssa HR-tehtävissä ja litterointipalvelun projektipäällikkönä.

Parasta Tutkimustiellä on ystävälliset asiakkaat, monipuoliset työtehtävät ja mukavat työkaverit. Jokainen työpäivä on erilainen, ja työpäivät menevät aina hurjan nopeasti. Tutkimustiellä mennään eikä meinata!

Noora, projektipäällikkö, Tutkimustiellä vuodesta 2006


"Ehdoton plussa on työnteon joustavuus ja etätyömahdollisuus"

Aloitin Tutkimustiellä projektiassistenttina keväällä 2016. Työni pitää sisällään lähinnä suomenkielisten haastattelujen litterointia. Tärkeimmät tehtävässäni tarvittavat ominaisuudet ovat vikkelät sormet ja tarkat korvat, mutta tiedonhakutaidoistakin on paljon hyötyä. Välillä olonsa tunteekin varsinaiseksi salapoliisiksi. Parasta työssä on ehdottomasti yleissivistyksen kartuttaminen ja monipuoliset aineistot, sillä usein pääsee tutustumaan aiheisiin, joihin muuten ei välttämättä tulisi perehdyttyä. Ehdoton plussa on myös työnteon joustavuus ja etätyömahdollisuus.

Tuomas, projektiassistentti, Tutkimustiellä vuodesta 2016


"Järjestelmällistä excelöintiä ja kekseliäisyyttä vaativaa asiakaspalvelua"

Teen Tutkimustiellä rekrytoijan hommia ja etsin asiakkaiden tutkimuksiin juuri ne oikeanlaiset testaajat ja haastateltavat. Tutkimukset ovat tosi monipuolisia, välillä testataan shampoota ja suklaata, toisinaan taas uutta teknologiaa. Rekrytoijan työ on hauska yhdistelmä järjestelmällistä excelöintiä ja kekseliäisyyttä vaativaa asiakaspalvelua. Hoidan myös tiedottamiseen ja markkinointiin liittyviä juttuja, vastaan muun muassa henkilöstölehdestä.

Tutkimustie kasvaa ja kehittyy koko ajan, täällä on positiviinen pöhinä.

Elina, rekrytoija, Tutkimustiellä vuodesta 2014


"Töitä sykkeellä, sydämellä ja sisullakin"

Teen töitä tallennustiimissä. Me tallennamme esimerkiksi kyselylomakkeita ja käsittelemme ainestoa, jota asiakkaat meille lähettävät. Aloitan päivän tallennuksella ja siihen liittyvillä tehtävillä, valmistelen materiaalia jotta koneet saadaan töihin. Vastaanotan, muokkaan, tarkistan ja lähetän aineistoa, skannaan ja kopioin. Joskus täällä selvitellään kinkkisiäkin tilanteita ja yritetään olla konemekaanikkoja, insinöörejä ja suunnittelijoita samaan aikaan. Oman kiinnostukseni vuoksi olen ajautunut hoitamaan myös työsuojeluasioita: turvallisuuskysymyksiä ja ensiapujuttuja.

Ehdoton etu Tutkimustiellä on joustavat työajat. Tämä on oiva työpaikka tyypille, joka haluaa kehittää itseään ja oppia uutta. Työntekijöitä kuunnellaan ja omiin töihinsä voi itsekin vaikuttaa. Työkaverini ovat mukavaa, aktiivista ja skarppia porukkaa. Täällä tehdään töitä tehokkaasti: sykkeellä, sydämellä ja sisullakin.

Minna, projektiassistentti, Tutkimustiellä vuodesta 2012


"Itsenäistä ja monipuolista työtä mukavassa porukassa"

Tulin Tutkimustielle keväällä 2016. Litteroin englantia ja lisäksi teen tulkkauslitterointia ja käännöstöitä. Työssä parasta ovat joustavuus, itsenäisyys, aineistojen monipuolisuus, se, että joka päivä kehittyy ja oppii jotain uutta, sekä tietysti mukavat ja rennot työkaverit. Täällä saa olla omana itsenään.

Anna, projektiassistentti, Tutkimustiellä vuodesta 2016