toimistotavaroita pöydällä

Osallistujarekrytoinnin checklist

  • by Anni

Olet päättänyt tehdä osallistujarekrytoinnin tutkimukseesi yhteistyössä Testaamon kanssa. Tässä näppärä checklist, jonka avulla saat helposti koottua kasaan oleelliset tiedot osallistujarekrytoinnin aloitusta varten:


1. Määrä

Kuinka montaa osallistujaa haetaan? Otetaanko muutama ylimääräinen osallistuja määrään mukaan, kuten isommissa verkkotutkimuksissa on yleensä tapana?


2. Kriteerit

Mitkä ovat tutkimuskohtaiset kriteerit ja minkälaista demografista hajontaa haetaan niiden lisäksi. Halutaanko tietyt ammatit tai profiilit sulkea pois?


3. Tutkimustapa

Toteutetaanko tutkimus esim. yksilöhaastatteluina vai ryhmäkeskusteluna? Onko kyseessä käytettävyystesti vai kuluttajatutkimus. Toteutetaanko tutkimus paikan päällä vai etänä?


4. Tutkimusajat

Mitkä ovat tutkimusajat tai mahdolliset aikaikkunat, joille aikoja voi varata? Kuinka pitkä tutkimus on ja kuinka paljon aikaa tutkimussessioiden väliin halutaan varata?


5. Palkkio

Millaisen palkkion osallistujat saavat panoksestaan? Tiesithän, että voit jättää palkitsemiseen liittyvät rutiinit Testaamon hoidettavaksi? Tilaamme ja toimitamme lahjakortit sekä teemme puolestasi tulorekisterimerkinnät.


6. Ohjeistus

Mitä osallistujien tarvitsee tietää tutkimustilaisuudesta: saapumisohjeet paikan päälle (esteettömyys), etäosallistumiseen tarvittavat välineet ja mahdolliset tallennusluvat? Kuka toimii tutkimuspaikalla yhteyshenkilönä?


7. GDPR

Muistathan jo tilatessa, että Testaamon ja teidän välinen, keskinäinen henkilötietojen käsittelysopimus, on tehtävä ennen kuin henkilötietoja voidaan luovuttaa eteenpäin.


Rekrytointia varten on hyvä varata pari viikkoa aikaa, mutta lyhyempikin aika onnistuu, varsinkin jos kriteerit ovat väljät. Projekteissa on yleensä tiukat aikataulut, joten tarjousvaihetta voi ja kannattaa nopeuttaa kertomalla mahdollisuuksien mukaan jo siinä vaiheessa mahdollisimman tarkkaan, minkälaisia osallistuja haetaan ja miten tutkimus toteutetaan. Rekrytoinnin hintaan vaikuttaa osallistujien määrä, kriteerien haastavuus, tutkimustapa ja aikataulu.

Näillä tiedoilla rekrytointiprojektissa päästään sujuvasti hyvään alkuun. Voit välittää tarvittavat tiedot meille ohjeistuksena, jolloin muokkaamme tiedoista sopivan hakulomakkeen tai voit halutessasi toimittaa meille ohjeistuksen lisäksi valmiin screenerin, jota käytämme suoraan rekrytoinnissa.
Tutustu Testaamoon!

Lue myös

osallistujan kättely

Näin toteutat osallistujien rekrytoinnin

  • by Anni

Tarvitsetko osallistujia haastatteluun tai ryhmäkeskusteluun? Käymme läpi 6 osallistujien rekrytointiin liittyvää vaihetta, jotka kannattaa huomioida aina osallistujien rekrytointia aloitettaessa. Jos haluat säästää aikaa tai tarvitset apua osallistujien kokoamisessa, Tutkimustien oma osallistujarekrytointipalvelu Testaamo toimittaa juuri sopivat osallistujat tutkimukseesi.


Lue blogi


Lue blogi