haastattelutilanne

Eniten kysytyt kysymykset tutkimushaastattelujen ulkoistamisesta

  • by Anni

Monet tutkijat nauttivat tutkimushaastattelujen tekemisestä, sillä ne tarjoavat mahdollisuuden päästä lähelle tutkimuskohdetta ja saada arvokasta tietoa ensikäden lähteistä. Toisinaan haastateltavia on suuri määrä tai tutkimusresurssit ovat rajalliset, jolloin itse haastattelujen toteuttaminen on haastavaa. Tällaisissa tilanteissa haastattelujen ulkoistaminen luotettavalle kumppanille voi olla tehokas ratkaisu.
Keräsimme yhteen kysymyksiä, jotka mietityttävät tutkijoita kumppanin valinnassa.

Mitä hyötyä ulkoistamisesta on?

Tutkimushaastattelujen ulkoistaminen mahdollistaa analyysin ja muiden tärkeiden tutkimusvaiheden priorisoimisen sillä aikaa, kun ammattilaiset huolehtivat haastatteluprosessin aikaavievistä yksityiskohdista. Ulkopuoliset asiantuntijat hallitsevat haastattelutekniikat ja -menetelmät ja pystyvät keräämään tietoa tehokkaasti ja systemaattisesti laadusta tinkimättä. Haastattelut ulkoistamalla ei ole tarvetta rekrytoida ja kouluttaa väliaikaista henkilöstöä, vaan tutkimusprojektisi etenee vauhdikkaasti. Haastattelujen lisäksi voit sisällyttää palveluun myös haastateltavien rekrytoinnin, haastattelujen aikataulutuksen ja järjestämisen sekä haastattelutallenteiden ammattimaisen litteroinnin.

Miten varmistan, että haastattelujen tavoite toteutuu?

Yhteisessä aloituspalaverissa käymme läpi tavoitteesi ja odotuksesi haastatteluille. Autamme haastattelurungon tekemisessä ja voit priorisoida kysymykset, jotta haastatteluissa keskitytään juuri niihin aiheisiin, jotka ovat sinulle tärkeimpiä. Koko prosessin ajan pidämme sinut ajan tasalla ja varmistamme, että haastattelut etenevät suunnitelmasi mukaan.

Haluaisin havainnoida haastattelutilannetta. Onko tämä mahdollista?

Kyllä, voit seurata haastatteluja ja tehdä omia huomioita, jotta saat syvemmän ymmärryksen kerätystä aineistosta. Voimme myös räätälöidä haastattelutallenteiden litteroinnin juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi, jolloin saat käyttöösi tutkimusaineiston toivomassasi muodossa.

Millä tavalla haastattelut on mahdollista toteuttaa?

Haastattelut toteutetaan tutkimukseesi tai projektiisi sopivalla tavalla. Yksilö- ja ryhmähaastatteluja voidaan tehdä etänä, paikan päällä tai käyntihaastatteluina haastateltavalle sopivassa sijainnissa.

Miten tutkimusluvat hoituvat?

Me huolehdimme tutkimuslupien ja kaikkien muiden tarvittavien dokumenttien keräämisestä osallistujilta puolestasi. Lähetämme etukäteen kaiken tutkimukseen liittyvän informaation ja dokumentit osallistujille. Lisäksi hyödynnämme sähköisiä allekirjoitusjärjestelmiä, mikä tekee lupien keräämisestä nopeaa, helppoa ja vaivatonta kaikille osapuolille.

Tutkimushaastattelujen ulkoistaminen tarjoaa tutkijoille keinon parantaa tutkimustensa laatua ja tehokkuutta sekä mahdollistaa keskittymisen olennaiseen – tutkimustulosten syvälliseen analyysiin ja merkityksellisten johtopäätösten tekemiseen.


Tutkimustien kokeneet haastattelijat toteuttavat haastatteluprojektisi yhteistyössä kanssasi haastattelurungon valmistelusta loppuraportointiin.
Pyydä tarjous haastattelusta!

Lue myös

tervehdys etähaastattelussa

Parhaat käytännöt ja vinkit etähaastattelujen
läpivientiin

  • by Anni

Olitpa sitten kokenut tutkija tai vasta aloitteleva haastattelija, etähaastattelut tuovat mukanaan omat haasteensa ja erityisvaatimuksensa, kuten tietosuojan takaaminen ja teknisten ongelmien ennaltaehkäisy. Olemme koonneet checklistin, joka tarjoaa selkeitä ja käytännöllisiä ohjeita haastatteluprosessin sujuvoittamiseksi. Näiden vinkkien avulla voit varmistaa, että olet valmistautunut haastatteluihin parhaalla mahdollisella tavalla.
Lue blogi

osallistujan kättely

Näin toteutat osallistujien rekrytoinnin

  • by Anni

Tarvitsetko osallistujia haastatteluun tai ryhmäkeskusteluun? Käymme läpi 6 osallistujien rekrytointiin liittyvää vaihetta, jotka kannattaa huomioida aina osallistujien rekrytointia aloitettaessa. Jos haluat säästää aikaa tai tarvitset apua osallistujien kokoamisessa, Tutkimustien oma osallistujarekrytointipalvelu Testaamo toimittaa juuri sopivat osallistujat tutkimukseesi.


Lue blogi